Menu

Guderne

Orlek

Orkernes Herrer, Grønhudernes Hersker.

Orlek er gud for Orker, Gobliner, Trolde, og Blodorkere. I hans øjne, er grønhuderne de eneste væsner der er noget værd. Alle andre racer er under dem. 

Han har et inderligt had til elverne, og en særlig foragt over for sortelverne. Derfor er hans forhold til deres guder, yderst presset, især fordi han har en forkærlighed for, at når grønhuderne ofre, bør de ikke blot ofre en elver, men en elver præst, til ham.

Han er kendt for at tage hvad han ønsker. Det stod ikke skrevet, at han skulle være gud, men ved at blive tilbedt som en gud, både i livet, og efter sin død, gennem åndemagi, fandt hans ånd selv vejen frem, til Gudernes sfære.

Som dødelig herskede og regerede Orlek riget A'kastin, i over 20 år.

Orleks foretrukne våben, er en kampøkse.

Dogma

"Lev livet, for om lidt er du død. Du skal drikke og feste, og tage hvad du vil have. En værdig død, er en død i kamp for en storslået, og mægtig leder. En svag leder, er ikke en leder, men et bytte.

Lad andre frygte dit navn og dit våben, og bring skam til den som undviger en kamp.

Du skal ikke tænke, bare gøre, for så vil svaghed aldrig kunne sejre over dig.


Vis hæder for dine forfædre, dem som kom før dig. Gennem deres kamp og blod eksisterer du."

Forhold

Orlek hader alle de andre guder. Han vil hellere samarbejde med ånderne, da mange ånder anser ham som en form for konge.

Så længe Morwen holder sig fra hans følgere, og ikke tager dem fra ham i døden, ser han hende ikke som nogen trussel imod sig.

Raffael Moordet er den gud som Orlek er mest enig med, men netop derfor stoler de bestemt ikke på hinanden, og samarbejder sjælendt. 

Til gengæld stoler han på Kelllwan. Selvom de ikke har meget tilfældes, kan de begge blive enige i, ikke at bryde sig om elverne.

Historie

Orlek var en mægtig ork kriger. Den mægtigste kriger der nogensinde har vandret på Kalish. Derfor gjorde den daværende konge af A'kastin, Kahn III, Orlek til leder af elitehæren, Kursakerne.

Orlek udskiftede mange af hærens mænd med orkere, og da kongen holdte en indvielsesfest for Orlek, gik orken støt og roligt op til kongen, og huggede ham midt over. Derefter tog han kronen på, og erklærede sig selv for Konge af A'kastin, under jubelråb fra orkerne.


Hierarkiet var meget klart. Grønhuderne øverst. Alle andre racer under dem. Og på bunden, sortelverne.


Efter 10 år ved magten, lod Orlek sine følgere tilbede ham, som en gud. Han fik præster under sig, og modtog mange offergaver. Fanger blev torturet som underholdning for hans fødder, og orkerne afholdte dødelige kampe i hans navn. 


Disse udstødte blev der drevet klapjagt på, når der ikke var andet og lave.
Efter Orlek havde siddet ved magten i ca. 17 år blev han udfordret til duel af orken Koumon. Orlek vandt kampen, men Koumon havde gjort et godt indtryk på Orlek gennem hans fantastiske kampevner. Denne kamp er for mange grønhuder en legende. Orlek beordrede sine præster at genoplive Koumon, og Koumon blev udnævnt til general, nu var kun Orlek over ham i hierarkiet.


Efter Orlek havde været konge i ca. 23 år faldt han i et baghold, snesevis af elver bueskytter beskød ham. Orlek fik dræbt mange men døde af sine kvæstelser. Her efter overtog Koumon magten og førte riget videre. Flere og flere shamaner tilsluttede sig Orleks kirke, da de kunne få kontakt med ham da han levede på deres plan.

  • Facebook

Liverollespilsforeningen A'kastin l CVR: 30949250