Spillet / Guder i A'kastin / Orlek

Orlek

Orlek er orkernes gud. Han er kendt for at tage hvad han ønsker. Dette er blandt andet kendetegnet ved at overguden Armandos ikke havde haft nogen planer om at ophøje Orlek til gud. Dette blev dog ændret da Orlek efter mange år var blevet tilbedt som gud gennem ånde magi, og den tidligere gud Daikia vækkede Armandos fra hans søvn.

Som dødelig regerede Orlek riget A’kastin indtil sin død. Han favoriserede sit folk, grønhuderne, uden lige. Alle andre levede under slavelignende forhold og alle som prøvede at gøre oprør blev dræbt af Orlek i kamp.
 

Historie


Orlek elskede kamp og elskede at blive udfordret. Men dette skete sjældent, da han var den bedste kriger, som har vandret i hele Kalish. Orlek var en stærk leder, som sørgede for at alle orker, som havde gjort sig fortjent, havde det efter deres behag.
Hierarkiet var meget klart, øverst var grønhuderne, nedenunder alle andre racer og allernederst sortelverne. Der har siden skabelse af grønhuderne hersket kamp mellem dem og sortelverne, og Orlek prøvede ikke at stoppe denne. Tvært i mod var sortelverne hans største fjende.
Efter 10 år ved magten, gjorde Orlek sig til gud. Han begynde at få præster, som udbredte hans budskaber omkring at grønhuder er bedst, krig, vold og smerte.
Når Orlek gik i kamp, hvilket skete meget ofte, stod grønhuderne sammen. Der blev kæmpet til sidste mand, de ville alle sælge deres liv så dyrt som muligt. Kun præster får lov til at flygte i kamp. Heller ikke fjenden blev skånet, når kampen var vundet, var det vigtigt at skaffe fanger, disse skulle bruges til tutor, almindelig (ork) leg, og som modstander i kamparenaen. Men når grønhuderne ikke var i kamp var der stor indbyrdes kamp om at komme op i hierarkiet, dette udmønter sig ofte i mord blandt stammen. Men disse kampe er vigtige for man bestemmer over dem, som man er stærkere end. Man skal dog passe på med at ændre for meget på de ordre man får, da Orlek var kendt for at udstøde grønhuder.
Disse ustødte blev der drevet klapjagt på, når der ikke var andet og lave.
Efter Orlek havde siddet ved magten i ca. 17 år blev han udfordret til duel af orken Koumon. Orlek vandt kampen, men Koumon havde gjort et godt indtryk på Orlek gennem hans fantastiske kampevner. Denne kamp er for mange grønhuder en legende. Orlek beordrede sine præster at genoplive Koumon, og Koumon blev udnævnt til general, nu var kun Orlek over ham i hierarkiet.
Efter Orlek havde været konge i ca. 23 år faldt han i et baghold, snesevis af elver bueskytter beskød ham. Orlek fik dræbt mange men døde af sine kvæstelser. Her efter overtog Koumon magten og førte riget videre. Flere og flere shamaner tilsluttede sig Orleks kirke, da de kunne få kontakt med ham da han levede på deres plan.
 

Dogma

Lev livet som hver dag var din sidste, for når du mindst venter det, vil du møde din død i kamp. Drik, fest og slås når muligheden byder sig, ingen skal bestemme over dig. Der er ingen skam i kamp, den eneste skam er den, som undviger kamp.
Følg din leder, men er du ham overlegen så vis det og bliv den nye leder. Lad dig aldrig kue og skab respekt og frygt om dit navn, din næve og dit våben. Hvis du tænker og overvejer en situation for meget, mister du muligheden for at vælge, så vælger din modstanden, og du må følge efter ham. Dette må aldrig ske. Fortvivl aldrig, det vil være et svaghedstegn. Drag dine beslutninger hurtigt, når du har valgt så følg din beslutning selv til den bitre ende.
Vis hæder for dine forfærdre, dem som kom før dig. Dem som skabte dig, og gennem deres kamp og blod eksisterer du.

Forhold

Orlek hader alle de andre, men mest af alt hader han elvernes guder. Til tider kan han godt finde på at samarbejde med Kelllwan, særligt kan de blive enige om at angribe elvertroldmænd. Kelllwan er også den eneste af guderne som Orlek stoler bare en smule på.
Når nøden tvinger ham, kan Orlek finde på at arbejde sammen med Raffael Moordet, men kun i nødstilfælde for af alle guder er Raffael den som Orlek stoler mindst på, men han er ikke så uenig med Raffael Moordet, som han er med de andre guder undtagen Kelllwan.
Frem for at arbejde sammen med andre guder syntes Orlek mere om at samarbejde med ånderne, og da mange ånder anser Orlek for deres konge bliver det hele meget lettere for Orlek.
Orleks had til elverguderne gør at deres præster er hans yndlingsoffer for ofring, tortur og andet sjov. Dette er en af de måder som Orlek synes bedst om at blive tilbedt gennem.