Menu

Guderne

Orlek

Orkernes Herrer, Grønhudernes Hersker.

Orlek er gud for Orker, Gobliner, Trolde, og Blodorkere. I hans øjne, er grønhuderne de eneste væsner der er noget værd. Alle andre racer er under dem. 

Han har et inderligt had til elverne, og en særlig foragt over for sortelverne. Derfor er hans forhold til deres guder, yderst presset, især fordi han har en forkærlighed for, når grønhuderne ofre, ikke blot en elver, men en elver præst, til ham.

Han er kendt for at tage hvad han ønsker. Det stod ikke skrevet, at han skulle være gud, men ved at blive tilbedt som en gud, både i livet, og efter sin død, gennem åndemagi, fandt hans ånd selv vejen frem, til Gudernes sfære.

Som dødelig herskede og regerede Orlek riget A'kastin, i over 20 år.

Dogma

Lev livet, for om lidt er du død. Du skal drikke og feste, og tage hvad du vil have. En værdig død, er en død i kamp for en storslået, og mægtig leder. En svag leder, er ikke en leder, men et bytte.

Lad andre frygte dit navn og dit våben, og bring skam til den som undviger en kamp.

Du skal ikke tænke, bare gøre, for så vil svaghed aldrig kunne sejre over dig.


Vis hæder for dine forfædre, dem som kom før dig. Gennem deres kamp og blod eksisterer du.

Forhold

Orlek hader alle de andre guder. Han vil hellere samarbejde med ånderne, da mange ånder anser ham som en form for konge.

Raffael Moordet er den gud som Orlek er mest enig med, men netop derfor stoler de bestemt ikke på hinanden, og samarbejder sjælendt. 

Til gengæld stoler han på Kelllwan. Selvom de ikke har meget tilfældes, kan de begge blive enige i, ikke at bryde sig om elverne.

Historie

Orlek elskede kamp og elskede at blive udfordret. Men dette skete sjældent, da han var den bedste kriger, som har vandret i hele Kalish. Orlek var en stærk leder, som sørgede for at alle orker, som havde gjort sig fortjent, havde det efter deres behag.
Hierarkiet var meget klart, øverst var grønhuderne, nedenunder alle andre racer og allernederst sortelverne. Der har siden skabelse af grønhuderne hersket kamp mellem dem og sortelverne, og Orlek prøvede ikke at stoppe denne. Tvært i mod var sortelverne hans største fjende.
Efter 10 år ved magten, gjorde Orlek sig til gud. Han begynde at få præster, som udbredte hans budskaber omkring at grønhuder er bedst, krig, vold og smerte.
Når Orlek gik i kamp, hvilket skete meget ofte, stod grønhuderne sammen. Der blev kæmpet til sidste mand, de ville alle sælge deres liv så dyrt som muligt. Kun præster får lov til at flygte i kamp. Heller ikke fjenden blev skånet, når kampen var vundet, var det vigtigt at skaffe fanger, disse skulle bruges til tutor, almindelig (ork) leg, og som modstander i kamparenaen. Men når grønhuderne ikke var i kamp var der stor indbyrdes kamp om at komme op i hierarkiet, dette udmønter sig ofte i mord blandt stammen. Men disse kampe er vigtige for man bestemmer over dem, som man er stærkere end. Man skal dog passe på med at ændre for meget på de ordre man får, da Orlek var kendt for at udstøde grønhuder.
Disse udstødte blev der drevet klapjagt på, når der ikke var andet og lave.
Efter Orlek havde siddet ved magten i ca. 17 år blev han udfordret til duel af orken Koumon. Orlek vandt kampen, men Koumon havde gjort et godt indtryk på Orlek gennem hans fantastiske kampevner. Denne kamp er for mange grønhuder en legende. Orlek beordrede sine præster at genoplive Koumon, og Koumon blev udnævnt til general, nu var kun Orlek over ham i hierarkiet.
Efter Orlek havde været konge i ca. 23 år faldt han i et baghold, snesevis af elver bueskytter beskød ham. Orlek fik dræbt mange men døde af sine kvæstelser. Her efter overtog Koumon magten og førte riget videre. Flere og flere shamaner tilsluttede sig Orleks kirke, da de kunne få kontakt med ham da han levede på deres plan.

  • Facebook

Liverollespilsforeningen A'kastin l CVR: 30949250