top of page

Morwen

Samler af sjæle, de Dødes Vogter, Herskerinden for den hensides fred.

F​or at forstå hvem Morwen er, så er det vigtigt at forstå hvilken rolle hun opfylder. Når en sjæl dør vil den blive taget til åndernes sfærer. Her kan sjælene selv drage videre, når de er klar, og så vil de blive dømt af Morwen og Esselaia. At blive dømt består af tre trin. At helbrede beskadigede sjæle. Dette gøres af både Morwen og Esselaia, hvor Esselaia fører Skæbnens tråd, så syer Morwen med tidens nål. Derefter beskyttes sjælen med runer. Dette er for at sørge for at ingen dømt sjæl kan kaldes tilbage, dette gøres af Morwen. Sidst dømmes sjælen ved at vise deres sande reflektion i Sjælenes Spejl.

Skærmbillede 2020-04-22 kl. 00.30.31.png

Morwen er dog ikke istand til at se det gode i folk, og Esselaia er ikke istand til at se det onde. Derfor dømmer de sammen. Som tidligere Sortelver er Morwen dog ikke istand til at dømme sortelvere uden had, og derfor går alle sortelver sjæle til Mordecai.

De der dømmes værdige efter deres guds dogma vil blive sendt til deres gud’s sfære. De som ikke er værdige vil blive sendt til sjælenes malstrøm, hvor deres eksistens vil blive slettet for evigt. 

Morwens foretrukne våben, er et spyd.

Dogma

"Døden er intet, uden et liv der er levet. Din død bliver kun så god som dit liv, og livet har både synder og dyder. Du må derfor ikke forkaste synderne, til fordel for dyderne, men i stedet balancere dem. Lad aldrig et lig blive vanæret da det kræver reperation af sjælen.

Døden er uungåelig."

DSC00373.JPG

Forhold

Morwens forhold til de andre guder, er kompliceret. Ikke destomindre løser Morwen og Esselaia mange af deres problemer, ved at dømme sjæle retfærdigt, hvilket normalt vil tage megen tid, så for de fleste er hun værdsat eller tollereret.​

Hun er påpasselig med Raffael Moordet, idet hun sneg sig ud fra dæmonernes sfære, lige under næsen på ham. Han anser hende derfor som hans ejendom, hvilket gør samarbejde svært.​

Morwen har intet imod Orlek, men hun ser mange grønhuder dø uden grund.

Hendes forhold til Ilsherne er kompliceret. Dette er blandt andet fordi at Ilsherne stadig nægter at overhovedet anerkende Morwen’s eksistens.

Morwen og Esselaia arbejder tæt sammen, men hun mener bestemt at Esselaia er alt for god af sig. De er på mange måder modsætninge og på samme tid to sider af samme mønt. De kan sagtens arbejde sammen, men finder også at de modarbejder hinanden.

 

Morwen ved godt at Kelllwan ikke stoler på hende, og at han ser hende som værende decideret ond, da hun er en tidligere ærkedæmon, men hun gør ikke rigtig noget for at rette på ham. Hun ved at hun ikke ville kunne overbevise ham om noget andet.

Morwen og Ewen har et meget stramt forhold. Dette skyldes ikke kun gamlet had mellem elevere og sortelvere, men også fordi Ewen nægter at stoppe med at bruge Nekromanti. Morwen ved at Ewen ville kunne lukke for alt nekromanti i Kalish.

Historie

Morwen blev født som sortelver. Hun forelskede sig i den Sorte Ilsher, Mordecai, og han i hende. De begyndte et forhold, og Mordecai, der gerne ville have Morwen ved sin side som dødsgud, gik i al hemmelighed til Ewen, for at få hjælp til at ophøje hende til gud.

Ewen var først mistænksom overfor Mordecais plan, men da han så at de virkelig var forelskede, blev han klar over, at der kunne være mange fordele ved at have en dødsgud for alle racer. Han lovede at hjælpe dem, på den betingelse, at Mordecai ville stå i gæld til ham.

Ewen samlede den nødvendige viden, fandt frem til tid og sted, og førte Morwen og Mordecai til en hellig lund, hvor han udførte et ritual, som gjorde Morwen til gud, uden at fortælle nogen af de andre guder om det.

 

Men noget i ritualet gik galt i det øjeblik hun blev ophøjet blev Morwen også dræbt. I det øjeblik døde hun og blev dermed gjort til Dødens Ærkedæmon.

Med hjælp fra borgerne i A’kastin og de syv dødsynder formåede hun at flygte. Men i mellemtiden havde Mordecai været nødt til at tage ansvar, da Daikia, sortelverne gudinde, var død. Og han forkastede Morwen til fordel for sine forpligtigelser. 

De to tidligere elskere kæmpede frem og tilbage i A’kastin før Morwen formåede at arbejde sig igennem sin sorg. Med hjælp fra Esselaia blev hun ført væk til et sfære med fred, før Morwen’s følgere skabte hendes egen sfære.

DSC00201.JPG
bottom of page