Spillet / Våben, kostumer og sikkerhed

Våben, kostumer og sikkerhed

Liverollespils våben


For det meste betyder et godt og flot sværd meget for en typisk rollespiller. Det er dog vigtigt, at man ikke lader sig nare af de mange tilbud.
Husk, det er ikke kun et våben, der skaber stemning om ens rolle - det er bestemt også kostumet.


Køb af våben
Det kræver stor forståelse for det store udvalg, før man kan skelne kvalitet fra kvantitet.
Et godt tip er, at våbenet skal være 'blødt', og det skal ikke være muligt at mærke kernen - specielt ikke i toppen.
Kendte netbutikker:
- Dragonslair
- Faraos

Vi kan anbefale at købe våben i en butik, hvor du kan få eksperthjælp.
f.eks. Dragonslair eksistere forskellige steder i landet, som Århus. 

Hvis man ønsker at lave sit eget våben er det vigtigt at man tester dette. Vi ser også at et hjemmelavet våben er så polsteret så muligt og har en solid kerne der ikke knækker. 

Vigtigt: Klubben forbeholder sig retten til at afvise våben, hvis disse menes at være for hårde, eller for usikre Disse vil blive vurderet på hvor erfaren spiller der bærer våbnet.

 

Kostume:

Uanset hvem man er, er kostumet det vigtigste, når man spiller rollespil. Der er desværre rigtig mange, der anskaffer sig et sværd eller et andet drabeligt våben, for derefter at kaste sig ud i rollespil iført cowboybukser og dynejakke. Det er (en) synd! Både for spillet og for de andre spillere.
Det der gør rollespil sjovt og fængslende, er illusionen. Vi ved jo allesammen godt at lille Andreas fra 5.c ikke er en ond dæmon, og at det ikke var en rigtig portal til underverdenen han kom ud af, der hvor han skræmte livet af halvdelen af orkerne. Men hvis Andreas er sminket helt sort og rød i hovedet, har sovsekulør i håret, så det er sort og stritter ud til alle sider, og er overdænget med sort pels og raslende knogler - ja så virker det altså lidt mere overbevisende, end hvis han kommer i de nye bukser, han fik til jul, og sin storebrors aflagte dynejakke. Kostumet gør det lettere for ham rent faktisk at skræmme orkerne, og meget lettere for orkerne at lade sig skræmme.
Ovenstående eksempel er måske lidt overdrevet, i virkeligheden er det så lidt der skal til. Man behøver ikke læssevis at sort pels og knogler. Et aflagt lagen, lidt stofmaling og noget kantebånd rækker langt.
Flere og flere køber dyre rustninger og læderarmor. Det er lidt ærgerligt, at man bruger så mange penge på det, i stedet for at bruge lidt tid og penge på noget tøj, der passer til den race og den rolle man har. Rigtig mange køber også færdigsyede kofter - og det er godt! Langt bedre end dynejakken....men alligevel syntes vi at det har sin charme selv at lave sit kostume. Man kan nemt lave et der passer til sin rolle - og det er da også sjovere, hvis vi ikke alle render rundt i det samme! Naturligvis afhænger det af at man selv kan sy, eller kender en der kan. Men i foreningen holder vi workshops, hvor man bl.a. kan få hjælp til at sy kostumer.
Foreningen kan låne kostumer ud, men dette afhænger kraftigt af hvor travlt arrangørende har det og hvor sødt man spørger.
Vi vil her give nogle tips til hvordan man laver et fedt kostume:

En sortelver der sminkesSminke: Mange racer bruger sminke. Dette er alt lige fra sortelvere til gobliner, og nogen gange bruger elvere
det også til at lave markeringer. Vi foreslår at man tager sin egen vand og sminke med. Der er rigtig mange mennesker med til at spille og det er okay at spørge en af de andre om hjælp. Sminke bliver nemlig best når man får andre til at gøre det

 

Mere er mindre: Ofte behøver man slet ikke spå meget for at få ens kostume til at se fedt ud. En gamel hvid skjort kan hurtigt anvendes sammen med et belte for at skabe en god udklædning. Hvis man ønsker at lave et fedt kostume er den bedste løsning at starte så simpelt som overhovedet muligt og så tage der fra. 

 

 

Sko: Sko er meget vigtige. Det er disse der ofte er prikken over i'et.  Ofte vil et par aflagte militær støvler, fra et restlager, være nok. Man kan også bruge et par gamle vandrestøvler. Det vigtige når man vælger sko er både at fokusere på komfort og udseende. Man er ude og gå i en skov, så hvis skoene klemmer så kommer det hurtigt til at gøre ondt.