Menu

Ilsherne

Daikias børn, Sortelvernes Vogtere, Mørkets afkom.

Ilsherne er børn af sortelvernes afdøde gudinde, Daikia. Hver af Ilsherne repræsenteres af et hus, og alle sortelvere tilhører en af disse huse, som også viser deres status i deres samfund.


Man fødes ind i det Hus man tilhører, og kan ikke uden videre skifte. Husene er derfor både et samlingspunkt, og et sted hvor stridigheder skabes.

38451005_1853514961351437_13878911810268

Ishtar - Den Hvide

Den første fødte. Daikias eneste datter. Den stærkeste af alle Ilsherne.

 

Ishtars navn er helligt, og må ikke udtales af mænd. Hendes magt siges at være så stor, at mænd kan dø af at se på hende. Det er derfor også forbudt for mænd at se på kvinder af det Hvide Hus. Det Hvide Hus består mest af kvinder, og kun ganske få mænd.

Det Hvide Hus, er et helligt Hus, og det eneste som det er muligt at blive optaget i, hvis ikke man er født derind. Dette kan kun ske ved et helligt ritual, foretaget af to andre fra det Hvide Hus.

Forbryder du dig mod det hellige, er din eneste vej ud af det Hvide Hus, døden.

Ishtars foretrukne våben, er en bue.

Ishtar

Sefyr - Den Blå

Sefyr

Det andet barn. Den ældste søn. Magiens Ilsher.

Sefyr siges at være næsten lige så stærk som Ewen, i magi. En viden han har opsamlet, ved samtaler med Ewen selv. Det menes også at være grunden til, at den Blå Ilsher endnu ikke har været i kamp med en af Ewens stormestre, da Ewen har respekt for Sefyrs tørst efter viden.

Sefyr sætter kløgt højt, og er den klogeste af Ilsherne. Det siges at han kan svare på ethvert spørgsmål du måtte stille ham, såfremt han ser dig værdig til at tiltale ham.

Sortelverne fra det blå hus er meget vise, og har forstand på magi. Det Blå Hus, har også mange præster, som ønsker at undersøge forskellen mellem guddommelig magi, og andre former for magi.

Marcel - Den Lilla

Det tredje barn. Strategen. Krigens Ilsher.

 

Uden Marcel ville sortelver racen for længst være uddød. Det var Den Lilla Ilsher som alene formåede at beskytte sortelverne mod Balator og hans dæmonfølge.

 

Den Lilla Ilsher bruger ofte et skjold, sammen med et kortsværd.

 

Sortelvere fra det Lilla Hus er enten krigere eller tempelkrigere. De fokusere meget på den stratetiske del af kamp, i stedet for at deltage i den. Et klart overblik er det vigtigste i kamp.

Marcel

Ira - Den Røde

Ira

Det fjerde barn. Krigeren. Den stridende Ilsher.

 

Ira mener, at krig og kaos er det eneste der kan teste. Hans yndlingsvåben er en økse, som han har taget fra Orlek, under en tvekamp. Ira er umådelig stærk, både fysisk og psykisk.

 

Han har også et utrolig had til Raffael Moordet, som ikke kun var tæt på at besejre ham under en tvekamp, men også var tæt på at koste ham sit liv.

 

Det Røde Hus er kendt, og berygtet, for deres elitegruppe, Den Røde Garde. 

Sortelvere fra det Røde Hus er som regel krigere eller bersærkere, men at være smed, ses som en af de vigtigste professioner i det Røde Hus, hvor smede værdsættes ligeså højt, som krigerne.

Tanis - Den Grønne

Det femte barn. Alkymisten. Den lyssky Ilsher.

Tanis misunder sine ældre søskende, for deres talenter. Misundeligheden er vokset ud af et begær efter magt, og dette begær er blevet til en syg form for forelskelse, i hans eget arbejde med alkymi, hvor specielt gift er noget han finder fascinerende.

 

Han er alkymisten og snigmorderen iblandt Ilsherne. Han bruger ofte spyd eller knive, og bærer sjældent rustning. Det siges at Den Grønne Ilsher har gjort sig selv immun overfor alle former for gifte, ved jævnligt at putte små doser af det, i sin egen mad og vin. 

Sortelvere fra Det Grønne Hus, bliver sjælendt ret gamle, da de fleste enten er snigmordere, eller tyve. Her kan også findes alkymister.

Tanis

Mordecai - Den Sorte

Mordecai

Det sjette barn. Nekromantikeren. Dødens Ilsher.

Mordecai er den som føre alle afdøde sortelvere til dødsriget. Han forelskede sig i sortelverkvinden, Morwen, og fik med Ewens hjælp ophøjet hende til dødsgud for alle de andre racer, så de kunne være sammen for evigt.

Ishtar, den Hvide, tog det som et tegn på svaghed, at Mordecai var blevet forgiftet af kærlighed. Derfor fik hun Ira, den Røde, til at hugge Morwen i stykker. Men Morwen kom tilbage, og nu er hun og Mordecai evigt forbundet. 

Sortelvere fra Det Sorte Hus, er ofte nekromantikere, og tilbedere af døden. De kan fremstå som værende vansirede og hæslige, og er derfor afskyet af alle de andre huse.

Tanatos - Den Grå

Den halve. Den afdøde. 

Den Grå Ilsher, Tanatos, døde under dæmonkrigen. Den Grå blev skabt, ikke gennem fødsel, men gennem magiske midler, og kom til verden som den sidste af Ilsherne.

Ingen sortelver respektere det Grå Hus.

Det Grå Hus består af halvracer, og dem som ikke er af sortelvisk oprindelse, men har konverteret til Ishtar.

Tanatos

Vagor - Den Farveløse

Den forviste. Sendebudet.

Vagor er den eneste Ilsher, der nogensinde har rejst til Kalish. Hans evne til at rejse mellem sfærer gør at han ofte bruges som sendebud, mellem sortelverne i Kalish, og sortelverne i underverdenen.

 

Derudover er Vagor den eneste Ilsher uden et hus. Både han og alle forviste sortelvere, kaldes farveløse.